Τηγανίτες με βρώμη

24th Νοέμβριος 2015

Υλικά

 

  1. 1-1 / 4 φλιτζάνια ολικής αλέσεως ( ή για όλες τις χρήσεις ) Αλεύρι
  2. 1/2 φλιτζάνια βρώμης ( οποιουδήποτε είδους βρώμης )
  3. 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 1-1 / 4 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  6. 1 αυγό , ελαφρώς χτυπημένο
  7. 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  8. 1 μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα , πουρέ
  9. 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

 

Μέθοδος  (Κάνει 12 τηγανίτες)

 

  • Συνδυάστε το αλεύρι , τη βρώμη , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
  • Σε ένα άλλο μπώλ , συνδυάστε το γάλα , το αυγό και το λάδι .
  • Προσθέστε τα ξηρά συστατικά για να υγρανθεί .
  • Ανακατεύουμε απαλά .
  • Προσθέστε λιωμένη μπανάνα , ανακατέψτε απαλά .
  • Θερμαίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια -υψηλή θερμότητα
  • Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι
  • Για κάθε κρέπα , ρίχνουμε το 1/4 από το μείγμα σε καυτό τηγάνι
  • Γυρίστε την τηγανίτα όταν γεμίσει από μικρές φυσαλίδες .

 

Διατροφικές πληροφορίες

98 θερμίδες , 4,8 γρ πρωτεΐνες, 18γρ υδατάνθρακες εκ των οποίων 2,5γρ σάκχαρα, 2, 2γρ λίπη , 2,4 γρ φυτικές ίνες, ανά τηγανίτα