24th Νοέμβριος 2015
Υλικά
- 1-1 / 4 φλιτζάνια ολικής αλέσεως ( ή για όλες τις χρήσεις ) Αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια βρώμης ( οποιουδήποτε είδους βρώμης )
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1-1 / 4 φλιτζάνια άπαχο γάλα
- 1 αυγό , ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα , πουρέ
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Μέθοδος (Κάνει 12 τηγανίτες)
- Συνδυάστε το αλεύρι , τη βρώμη , το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
- Σε ένα άλλο μπώλ , συνδυάστε το γάλα , το αυγό και το λάδι .
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά για να υγρανθεί .
- Ανακατεύουμε απαλά .
- Προσθέστε λιωμένη μπανάνα , ανακατέψτε απαλά .
- Θερμαίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια -υψηλή θερμότητα
- Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι
- Για κάθε κρέπα , ρίχνουμε το 1/4 από το μείγμα σε καυτό τηγάνι
- Γυρίστε την τηγανίτα όταν γεμίσει από μικρές φυσαλίδες .
Διατροφικές πληροφορίες
98 θερμίδες , 4,8 γρ πρωτεΐνες, 18γρ υδατάνθρακες εκ των οποίων 2,5γρ σάκχαρα, 2, 2γρ λίπη , 2,4 γρ φυτικές ίνες, ανά τηγανίτα