Εισαγωγή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το Διαιτολογικό Κέντρο Project {Χ}ealth δημιουργήθηκε απο την Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Χαρά Μαλιώτη,MNutr, R.D.,MSc.

 

Η Χαρά Μαλιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε Κλινική Διαιτολογία, με απευθείας εισδοχή στο τετραετές πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Νόττιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απεφοίτησε το 2013 έχοντας εκπληρώσει πτυχιακή εργασία με θέμα τα οφέλη των οργανικών τροφίμων στον οργανισμό μας.

 

Συνέχισε τις σπουδές της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο University College London (UCL). Απεφοίτησε το 2014 έχοντας εκτελέσει μεταπτυχιακή εργασία, με θέμα την σχέση της υπερβολικής άσκησης με την δυσαρέσκεια στην εξωτερική εμφάνιση, την εσωτερίκευση του λεπτού ιδανικού σώματος και τις διατροφικές συμπεριφορές. Είναι κάτοχος MNutr και MSc στην Κλινική Διαιτολογία και στις Διατροφικές Διαταραχές, αντίστοιχα.

 

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου όπως το Leicester, Mansfield, Rotherham, αποκτώντας πείρα σε διάφορους τομείς. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην εταιρεία BUPA (ασφαλιστική υγείας παγκόσμιας εμβέλειας), στο Manchester, όπου έδινε διατροφικές συμβουλές σε καρδιοπαθείς.

 

Είναι μέλος του Σύνδεσμου Διαιτολόγων Κύπρου και του HCPC (Health and Care Professions Council). Είναι επίσης ερευνητικός επιστήμονας του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.